סל קניות

אין מוצרים בסל
מתכון לאצבעות פולנטה של SORTIR
המנה הכי כיפית וטעימה שיש! אצבעות פריכות של פולנטה ופרמז'ן
קלה להכנה ומתאימה לכל סוג ארוחה או סתם נשנוש עם כוס יין
*צמחוני-חלבי,  זמן הכנה כולל- שעתיים וחצי , כמות סועדים-10
מרכיבים:
- 5 קלחי תירס שלמים
- 0.5 ליטר חלב
- 1 בצל לבן
- 1 גזר
- 2 ענפים של סלרי אמריקאי
- 250 גרם קמח פולנטה טחון גס
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
שלב ראשון-
מבשלי את קלחי התירס במים למשך כ-7 דק'
מרגע הרתיחה מורידים מהאש ומקררים
לאחר הקירור מגלפים עם סכין את התירס וטוחנים במוט יד עם כוס חלב.
שלב שני-
הכנה של ציר ירקות -מבשלים את הבצל, גזר וסלרי
ומביאים לרתיחה עדינה למשך כ-15 דק' ומכבים.
שלב שלישי-
מודדים במד ליטר 250 גרם קמח פולנטה טחון גס  .
מרתיחים בסיר אחד 0.5 ליטר ציר ירקות ו0.5 ליטר חלב . 
מוסיפים לאט לאט את קמח הפולנטה ולאחר מכן מוסיפים את התירס הטחון- תוך כדי בחישה קבועה
מוסיפים את החמאה והפרמז'ן עד למרקם אחיד.
משטחים לתבנית ומצננים כ-20 דק' בחוץ ועוד שעתיים במקרר.
לאחר מכן מחלצים את הפולנטה מהתבנית וקורצים לגודל הרצוי/ חותכים לגודל 2 אצבעות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-12 דק' עד להזהבה
*מומלך לנשנש עם מטבל קרם פרש*

ושיהיה בתיאבון!
מחכים לשמוע איך יצא לכם ולקבל תמונות!
picnicsortir@gmail.com